Choď na obsah Choď na menu
 


Kolokvium kazuistík 2018

       „Kolokvium kazuistík“, je na základe paralelných výpovedí  priamych  účastníkov nepriaznivej  sociálnej situácie a pomáhajúcich profesionálov priniesť lingvistické a kultúrne nástroje pre odborné metódy sprevádzania v zdravotnej a sociálnej práci.

 

article preview

Tretia medzinárodná konferencia je jednou z podujatí v rámci riešenia vedeckovýskumného projektu VEGA č. 1/0015/16 Posudzovanie vplyvu supervízie, ako preventívneho faktora syndrómu vyhorenia u odborných zamestnancov subjektov sociálnych služieb.

Proces zdravotno-sociálnej starostlivosti je zameraný na individuálny prístup k pacientovi/klientovi a jeho rodine. Vystihuje porozumenie princípom komunity a jej sociálnym problémom. Stratégie a taktiky pri komunitnej práci  motivujú klientov/pacientov k riešeniu vlastných problémov, napomáha k zabezpečovaniu jeho biologických, psychologických, sociálnych a spirituálnych potrieb, napomáha účelnému využitiu materiálnych a finančných prostriedkov sociálnych služieb a prispieva k prevencii patologických sociálnych javov. Závery konferencie, vedeckého  Kolokvia:

- monografia, ktorá doplní priestor v publikačnej činnosti vedeckých výstupov.

Veľké ĎAKUJEME patrí všetkým účastníkom konferencie, ktorí prispeli k skvelej atmosfére a zážitkom, ktoré budú ešte dlho rezonovať v našich srdciach. Autentické výpovede zo životných skúseností sú najlepším príkladom praxe. Obohacujú tých, ktorí prezentujú aj poslucháčov, ktorí sa majú možnosť pozastaviť nad zmyslom, kvalitou života a prežívania, láskou, ktorú dávajú aj dostávajú.

                                                                                                                  organizačný tím