Choď na obsah Choď na menu
 


Realizované odujatia

Rubriky

Príspevky

Kolokvium kazuistík 2021

web-final.png1.png

 
16. 11. 2021 | Rubrika: Realizované odujatia

Supervízne dni 2020

 
16. 11. 2021 | Rubrika: Realizované odujatia

Kolokvium kazuistík 2020

Kolokvium kazuistík 2020 sa pre pandémiu Koronavírusu uskutočnilo v špeciálnej podobe podpory supervízorov v praxi. 

Vážený pán minister pán Milan Krajniak,

Vážený pán hlavný hygienik pán Ján Mikas.

 

Uctivo si Vás dovoľujeme osloviť v mene Slovenskej komory sociálnych pracovníkov a asistentov sociálnej práce, nezávislej,  nepolitickej, samosprávnej profesijnej organizácie, ktorá združuje sociálnych pracovníkov a asistentov sociálnej práce v Slovenskej republike. Slovenská komora SP a ASP sa okrem iného venuje konaniam vo veciach podnetov, návrhov a sťažností svojich členov v súvislosti s ich právami a povinnosťami vyplývajúcimi zo zákona a iných všeobecne záväzných právnych predpisov.

S podporou supervízorov a ďalších profesných združení pôsobiacich v sociálnych službách, sociálnoprávnej ochrane a sociálnej kuratele sa obraciame na vás s prosbou uvolniť opatrenie pre zariadenia sociálnoprávnej ochrany, sociálnej kurately a sociálnych služieb pre výkon supervízie.

Uvedomujeme si, a stotožňujeme sa s tým, že Slovensko spolu so všetkými opatreniami v najviac ohrozenej cieľovej skupine starších ľudí vynakladá maximálne úsilie na ich ochranu.

Veľmi si vážime všetky opatrenia, starostlivosť o klientov zariadení sociálnych služieb, Centier pre deti a rodiny, chceme však vyzdvihnúť potrebu starostlivosti o zamestnancov zariadení, ktorí sú vystavení zvýšenému tlaku a napätiu zo strany tak klientov, rodinných príslušníkov ako aj obmedzeniam, ktoré súčasný stav sprevádzajú, no predovšetkým času, keďže obmedzenia v zariadeniach potrvajú ešte dlho.

Supervízia priebežne zabezpečuje  v organizáciách podpornú funkciu a kladie dôraz na podporu pracovníkov, jej zmyslom je pomoc  pracovníkom a sprevádzanie pri zvládaní emocionálnych problémov súvisiacich a ich prácou. Týmto dochádza k posilneniu profesionality a k zníženiu frustrácie pracovníkov. Formatívna funkcia rozvíja porozumenie, zručnosti a schopností pracovníka.  

V súčasnej situácii je služba supervízora v organizáciách postavená do pozície “návštev” pritom supervizor je riadne zazmluvnený v organizácii a spolupodieľa sa svojou úlohou na kvalitnom zabezpečovaní sociálnych služieb a chráni klientov pred neadekvátnymi zásahmi. Pohľadom      “z vonku” je pre organizáciu určitým dohľadom,

Špecializovať sa budeme na krízovú intervenciu, ktorú chceme poskytovať v čo najvyššej kvalite s čo najväčšou ľudskosťou a profesionalitou. Ako pracovníci krízovej intervencie prostredníctvom supervízie budeme v kontakte s ľuďmi v prvej línii tých najzávažnejších situácii, v ktorých im máme šancu byť oporou v individuálnej podobe a/alebo skupinovej, v ktorej je v skupine maximálne desať účastníkov.  Budeme tak môcť byť zamestnancom nablízku v akejkoľvek náročnej situácii a plniť si tak úlohu, ktorú supervízia v organizácii má, chceme aj v tomto období pri dodržaní všetkých bezpečnostných opatrení stáť pri nich a podporovať úsilie pri zvládaní starostlivosti  v náročných podmienkach vzbudzujúcich napätie, úzkosť a starch.  Supervízor môže byť v organizácii podrobený testovaniu. Zabezpečiť samostatnú miestnosť, kde sa nezdržiavajú starší klienti zariadení sociálnych služieb, prípadne je úplne mimo zariadenia.

Touto iniciatívou chceme vyjadriť spoluúčasť zamestnancom pri zvládnutí náročného obdobia aby ste ho zvládli v čo najväčšej stabilite. Záleží nám na tom, aby dostali čo najkvalitnejšiu pomoc a podporu v kríze. Záleží nám najmä na zdraví a pokoji všetkých v zariadeniach, aby mohli byť pre seba, svoju rodinu, blízkych a klientov dostupní v plnej sile.

K tejto výzve sa doteraz pripojili nasledovné profesné organizácie a združenia

Zrkadlenie, o.z.

….

Supervízori:

Stanislava Hunyadiová

Milan Schavel

Bohusla Kuzyšin

 

S láskou a úctou k vašej práci prajeme pevné zdravie a odhodlanie.

Oľga Jarošová – predsedníčka Slovenskej komory SP a ASP

 

 
1. 4. 2020 | Rubrika: Realizované odujatia | Komentáre: 0

Kolokvium kazuistík 2019

5.jpg1.jpg

 
12. 4. 2019 | Rubrika: Realizované odujatia

Supervision days in 2018

 

Štvrtá medzinárodná konferencia   -   Supervision days in 2018

Aktuálne trendy a techniky v supervízii, podpora a mentorský proces v supervízii.

30 november – 1. december 2018

 
2. 12. 2018 | Rubrika: Realizované odujatia | Fotografie: Supervízne dni 2018 | Komentáre: 0

Kolokvium kazuistík 2018

       „Kolokvium kazuistík“, je na základe paralelných výpovedí  priamych  účastníkov nepriaznivej  sociálnej situácie a pomáhajúcich profesionálov priniesť lingvistické a kultúrne nástroje pre odborné metódy sprevádzania v zdravotnej a sociálnej práci.

 

 
22. 4. 2018 | Rubrika: Realizované odujatia

Supervizion days 2017

tretí ročník medzinárodnej konferencie  Supervízne dni 2017, ktoré sa konali v Helcmanovciach, penzióne OROL sa niesol v duchu odborných skúseností supervízorov pôsobiacich  v tejto oblasti. Záštitu nad konferenciou, ktorej čestným predsedom bol Dr. h.c. mult. Prof. MUDr. Vladimír Krčméry, DrSc, zriaďovateľ a rektor Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave prevzala Mgr. Blanka Vargová starostka obce, ktorá osobne konferenciu otvorila. Odborní garanti konferencie, menovite prof. PaedDr. Milan Schavel, PhD., doc. PhDr. Stanislava Hunyadiová, PhD., doc. PhDr. Nataša Bujdová, PhD.,  aj v tomto roku boli zárukou vysokej úrovne medzinárodnej konferencie.

 
22. 4. 2018 | Rubrika: Realizované odujatia

Kolokvium kazuistík 2017

Druhá medzinárodná vedecko-odborná konferenciaktorú organizovali: Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, Ústav sociálnych vied a zdravotníctva bl. P. P. Gojdiča v Prešove, Užhorodská národná univerzita, Ukrajina,         

OZ Zrkadlenie, Gelnica dňa  24.marca 2017.

 
27. 2. 2017 | Rubrika: Realizované odujatia | Fotografie: Kolokvium kaziustík 2017 | Komentáre: 0

Supervízne dni 2016

Druhá medzinárodná  konferencia, ktorú organizovala Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, Inštitút ďalšieho vzdelávania, Užhorodská národná univerzita  Ukrajina                 Občianske združenie „Zrkadlenie“ v dňoch 02. a 03.12.2016. 

Čestní predsedovia konferencie: Dr. h.c. mult. prof. MUDr. Vladimír Krčméry, DrSc., zriaďovateľ a emeritný rektor Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave prof. Fedir Shandor, PhD., Vedúci katedry sociálnej práce Užhorodskej národnej univerzity, Ukrajina

Záštitu nad konferenciou prevzal Ing. Dušan Tomaško, MBA, primátor Gelnice

Odborní garanti: prof. PaedDr. Milan Schavel, PhD., doc. PhDr. Stanislava Hunyadiová, PhD.

 
4. 12. 2016 | Rubrika: Realizované odujatia | Komentáre: 0

Z rozprávky do rozprávky...

 
23. 1. 2016 | Rubrika: Realizované odujatia