Choď na obsah Choď na menu
 


Nenásilná komunikácia pomáhajúceho profesionála 2020

Prepracované vydanie publikácie Nenásilná komunikácia pomáhajúceho profesionála obsahuje teóriu a teoretické prístupy k sebapoznaniu, komunikácii ako aj procesom, nástrojom a metódam pomoci iným. 

article preview

Pomáhajúci profesionál, pre ktorého je publikácia prioritne určená má možnosť zamyslieť sa, že v etapách života človeka, nastávajú situácie keď má pocit, že nevie ako ďalej, situácie, v ktorých sa nevie zorientovať, nevie kam a za kým má isť, jednoducho má pocit, že to ďalej nezvládne. Spôsoby, ako sa ľudia vyrovnávajú s nepriaznivými životnými situáciami sú rôzne. Niektorí sú presvedčení, že to zvládnu sami, niektorí to nechajú na osud, a niektorí si uvedomujú potrebu pomoci. Terapeuti, pomáhajúci profesionáli sú realizátormi zmien, v spoločnosti, a v živote jednotlivca, skupiny a komunity ktorým slúžia. Spoločnosť sa usiluje vytvárať optimálne podmienky pre spokojný, a dôstojný život, pre prácu každého občana našej spoločnosti, no neodmysliteľnou súčasťou tohto procesu si situácie, kedy nastupuje sociálna práca a sociálne poradenstvo. Prestavuje významný nástroj pomoci klientovi, ktorý sa ocitol v nepriaznivej životnej situácií. Pre pracovníka, odborníka, je potrebné poznať hlavne metódy, poradenské prístupy, typy klientov, skupiny problémov, nakoľko sa môže objaviť pri riešení problémov na ktorejkoľvek pozícií, ako subjekt aj objekt.

„Byť v symbióze sám so sebou, mať k sebe vzťah je najlepšia cesta, ako prežívať kvalitný život, byť šťastný a robiť šťastnými iných“.meliskin-obrazok.png