Choď na obsah Choď na menu
 


Publikácie

Príspevky

Nenásilná komunikácia pomáhajúceho profesionála 2020

Prepracované vydanie publikácie Nenásilná komunikácia pomáhajúceho profesionála obsahuje teóriu a teoretické prístupy k sebapoznaniu, komunikácii ako aj procesom, nástrojom a metódam pomoci iným. 

 
3. 4. 2020 | Rubrika: Publikácie

Aplikačné reflexie supervízií

foto-titulky.png Publikáciu si je možné objednať na:  zrkadlenie2014@gmail.com

 
13. 4. 2019 | Rubrika: Publikácie

Kolokvium kazuistík 2019

foto-na-web.png

 
13. 4. 2019 | Rubrika: Publikácie

Supervision days 2017

Dear colleagues,

the third year of the International Conference Supervised days  of 2017 held in Helcmanovce- at the OROL  Pension was in the spirit of the professional experience of supervisors operating in this area. The patronage of the conference, whose honorary president was Dr. h.c. mult. Prof. MD. Vladimír Krčméry, DrSc, founder and rector of the University of Health and Social Work, of st. Elizabeth in Bratislava was taken over by Mgr. Blanka Vargová - Mayor of the municipality, who opened the conference personally. Professional conference guarantees, namely prof. PaedDr. Milan Schavel, PhD., Doc. PhDr. Stanislava Hunyadiová, PhD., Doc. PhDr. Natasa Bujdova, PhD., also guaranteed the high level of the international conference in this year.

 
2. 12. 2018 | Rubrika: Publikácie

Kolokvium kazuistík 2017

Po úspešnej minuloročnej konferencii Kolokvium kazuistík, z ktorej bol  zostavený zborník príspevkov sa k čitateľom dostáva druhé vydanie Kolokvia kazuistík. V jednotlivých príspevkoch sa odzrkadľujú osudy ľudí, ktorí si prešli ťažkou životnou situáciou a radikálnym rozhodnutím chcieť zmeniť svoj život. Autentické výpovede jednotlivcov, ktoré boli umocnené akademickým prostredím, odborníkmi z akademickej obce a odbornej praxe, dokázali aj tentokrát vtiahnuť poslucháča do problematiky sociálno-patologických javov, s ktorými sa prezentujúci počas svojho života stretli.

 
2. 8. 2017 | Rubrika: Publikácie

Supervision days in 2016

Cieľom predloženej publikácie, ktorá je výstupom Druhej medzinárodnej konferencie Supervízne dni 2016 je zodpovedať  stanovené otázky pre supervíziu v organizáciách poskytujúcich sociálne služby a poukázať na alternatívy smerovania výskumu v tejto metóde sociálnej práce a čiastočne doplniť predmetný priestor, nakoľko v danej problematike nie je veľa autorov, ktorí sa výskumom v supervízii v praxi zaoberajú.

 
2. 8. 2017 | Rubrika: Publikácie

Nenásilná komunikácia pomáhajúceho profesionála

Druhé rozšírené vydanie publikácie autorky, ktorá pôsobí ako vysokoškolský pedagóg, VŠZaSP sv. Alžbety n.o. Bratislava.  Supervízorka, Predsedníčka o.z. Zrkadlenie. Docentka v  odbore sociálna práca,   prednáša na detašovaných pracoviskách Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, Vedie občianske združenie Zrkadlenie, o.z., ktoré pracuje s ľuďmi, ktorí sú ochotní zvyšovať kvalitu svojho života prostredníctvom riadenej sebareflexie a agogicky vnímať proces rozvoja svojej osobnosti, riešením problémových situácií v živote ako aj posilňovaním silných stránok osobností pre zvládanie záťažových situácií.

 
2. 8. 2017 | Rubrika: Publikácie

Socioprávna ochrana dieťaťa 2017

Druhé rozšírené vydanie publikácie o Sociálnoprávnej ochrane dieťaťa a jeho zabezpečení.

 
8. 10. 2016 | Rubrika: Publikácie

Supervízne dni 2015

 
17. 7. 2016 | Rubrika: Publikácie

Supervízia v sociálnej práci. Teória, prax a výskum

supervizia-teoria-a-prax.png

 
17. 7. 2016 | Rubrika: Publikácie